Tatamin blogi

Käyttäjän Tommi kuva
Tommi Erkkilä / 15.03.2012

Suomalaisten verkkokauppojen kompastuskivenä on harrastelijamaisuus. Markkinointiin tai asiakaspalveluun ei panosteta, eikä sivustoa kehitetä.

Ota nämä viisi vinkkiä omaksesi ja erotu kotimaisten verkkokauppojen massasta!

Artikkelin aiheet: tommi, verkkokauppa
Käyttäjän Mikko kuva
Mikko Rindell / 12.03.2012

Tatamilla on tapahtunut viimeisen kuukauden aikana todella paljon. Nyt kun myllerrys on hieman rauhoittunut, on hyvä viestiä tapahtumista ja valoittaa samalla hieman myös tulevaa.

Tämän blogin sisältö lyhyesti:

Uudet tatamilaiset; Niklas ja Tommi, Sitelab.fi -sivuston julkaisu, Palveluiden hinnoittelumallit ja Pointguard.fi verkkokaupan julkaisu.

Artikkelin aiheet: niklas, sitelab, tommi
Käyttäjän Mikko kuva
Mikko Rindell / 09.02.2012

Oletko jo kuullut sosiaalisen median palvelusta Pinterestistä? Jos seuraat edes satunnaisesti jenkkiläisiä verkkomedioita, tuskin ainakaan olet voinut välttyä kuulemasta palvelun nimeä. Myös Suomessa palvelusta on ehditty uutisoimaan jo jonkin verran. Pinterest perustettiin jo muutamia vuosia sitten, mutta sen käyttäjämäärät lähtivät todenteolla kasvuun vasta viime syksynä.

Artikkelin aiheet: Mikko, perjantain piristys, Pinterest
Käyttäjän Mikko kuva
Mikko Rindell / 09.02.2012

Uutiskirjeen tilausmahdollisuuden käyttäminen sivulla on yksinkertainen tapa kerätä potentiaalisten asiakkaiden yhteystietoja. Aina yhteystietojen keräämiseen ei tarvita isoa täkyä, kuten ilmaista opasta tai tarjousta. Olettaen sisältösi olevan kiinnostavaa ja tuottavan lisäarvoa lukijalle, hän saattaa hyvinkin liittyä postituslistallesi pysyäkseen tietoisena toimialasi tarjonnasta ja sinun osaamisestasi.

Käyttäjän Mikko kuva
Mikko Rindell / 03.02.2012

Joonas kirjoitti aiemmin tällä viikolla laskeutumissivujen suunnittelun perusteista. Lomakkeet ovat erottamaton osa laskeutumissivuja eli ländäreitä, mutta useimmille meistä ne ovat tutuimpia eri sivustojen yhteystieto-, palaute- tai tarjouspyyntösivuilta. Näin lähinnä siksi, että ländäreiden käyttö ja rakentaminen on ollut Suomessa tähän päivään asti vielä melko vähäistä. On kyseessä varsinainen ländäri tai ei, lomakkeen suunnitteluun kannattaa käyttää tovi aikaa.

Artikkelin aiheet: hyvät verkkosivut, lomake, Mikko
Käyttäjän Joonas kuva
Joonas Rinne / 30.01.2012

Laskeutumissivuilla (eng. landing pages, myöhemmin ländärit) tarkoitetaan usein liidien hankintaan käytettäviä sivuja. Ländäreitä hyödynnetään useimmiten hakusanamainonnassa, uutiskirjeissä ja jälleenmarkkinoinnissa. Laskeutumissivujen päällimmäisenä tarkoituksena on kerätä tietoa käyttäjistä lomakkeiden avulla.

Käyttäjän Timo kuva
Timo Humalamäki / 25.01.2012

Viime blogissa kerroin, miten aktivointielementit saadaan herättämään huomiota. Tämän kertainen kirjoitukseni selventää, kuinka CTA:t tulisi sijoittaa, jotta vierailija varmasti löytää ne oikeaan aikaan. Tämä ei ole ongelma suppeilla sivuilla, mutta laajoilla sivustoilla tähän kannattaa jo kiinnittää huomiota.

Artikkelin aiheet: hyvät verkkosivut, Timo
Käyttäjän Timo kuva
Timo Humalamäki / 23.01.2012

Kävijä on aina  tarkoitus saada tekemään sivustolla ennalta määrätty toimenpide, tämä on selvää.  Selvää on myös, että aktivointipainikkeet kannattaa sijoittaa hyvälle paikalle, heti nähtäville, jotta kävijä tietää mitä hänen on tarkoitus tehdä seuraavaksi. Muutama keino saa aktivointipainikkeesi toimimaan entistäkin paremmin.

Artikkelin aiheet: hyvät verkkosivut, Timo
Käyttäjän Mikko kuva
Mikko Rindell / 22.01.2012

Ensimmäinen presidentinvaali käy parhaillaan kuumimmillaan, useimmat lienevät kansalaisvelvollisuutensa jo hoitaneet ja mattimyöhäisilläkin on vielä muutama tunti aikaa.

Artikkelin aiheet: Google, hakutilastot, presidentinvaali
Käyttäjän Mikko kuva
Mikko Rindell / 20.01.2012

Tässä vaiheessa on hyvä muistuttaa, mitkä kolme asiakokonaisuutta verkkoliiketoiminnasta menestystä hakevan yrityksen tulee muistaa. Samat säännöt pätevät, on yrityksesi toiminta pelkästään verkossa, osittain verkossa tai ei vielä ollenkaan verkossa (viimeinen vaihtoehdoista on allekirjoittaneen mielestä hyvin huolestuttava**)

Sivut