Hakukoneoptimointi

Käyttäjän Mikko kuva
Mikko Rindell
/ 23.11.2011

Tämän päivän Hyvät verkkosivut –sarjan kirjoituksen aiheet painottuvat tekniikkaan. Sekä XML-sivustokartat että 301-uudelleenohjaukset ovat asioita, joista jokaisen verkkosivuista vastaavan henkilön tulisi olla tätä nykyä selvillä. Käytännössä tämä on siis koodarin heiniä, mutta myös yrityksen verkkomainonnasta vastaavan henkilön on syytä olla näistä tietoinen.

Käyttäjän Joonas kuva
Joonas Rinne
/ 18.11.2011

Sisällön hakukoneoptimoinnilla (eng. On-Page Optimization) tarkoitetaan yksittäisellä sivulla tehtäviä optimointitoimenpiteitä, joilla parannetaan optimoitavan avainsanan sijoittelua sisältöön ja muihin tärkeisiin elementteihin. Vaikkei on-page optimointi ole ehkä aikaavievin optimoinnin osa-alue, aiheuttaa se usein harmaita hiuksia varsinkin kokemattomimmille sisällöntuottajille. Osittain tästä johtuen kasasin muutaman tärkeän kohdan sisällöntuottajan muistioksi.

Käyttäjän Mikko kuva
Mikko Rindell
/ 17.11.2011

Verkkosivun ei voi sanoa olevan hyvä ilman kävijöitä. Sanotaankin, että verkkosivun testaavat sen kävijät. Verkkosivun omistajan mielipiteellä sivustosta ei täten ole kovinkaan paljon merkitystä.

Miten sitten saatte verkkosivustollenne kävijöitä? Ensimmäinen toimenpide on varmistaa verkkosivustonne löydettävyys. Tämän blogisarjan ensimmäinen osa käsittelee juuri tätä. Sivuston löydettävyyden osaa tänä päivänä lähes jokainen yhdistää Googleen.

Käyttäjän Timo kuva
Timo Humalamäki
/ 14.11.2011

Näin maanantain kunniaksi halusin tarjota lukijoille tietoa hieman kevyemmässä muodossa. Nämä maanantait ovat jokaiselle niitä kaikkein kiireisimpiä päiviä,  joten tilaus kuului: jotain nopeaa, mutta hyödyllistä. Tämä Search Engine Land:in video on hyvä esitys etenkin niille, jotka eivät ole aiemmin hakukoneoptimointiin perehtyneet. Sijoita reilu kolme minuuttia ja saat nopeasti käsityksen hakukoneoptimoinnista.

Artikkelin aiheet: Hakukoneoptimointi, Timo
Käyttäjän Joonas kuva
Joonas Rinne
/ 10.11.2011

Verkkomainonnan kasvaessa on myös konversio-optimoinnin tarve yrityksissä lisääntynyt. Monille vielä kohtuullisen vieraassa digimarkkinoinnin ympäristössä uudet palvelut ja termit sekä niiden hyödyt menevät kuitenkin usein vielä sekaisin. Tällä kertaa pyrinkin avaamaan hivenen konversio-optimoinnin hyötyjä ja käytäntöjä.

Ennen syventymistä nostan kuitenkin palvelun ymmärtämisen kannalta kaksi tärkeää käsitettä. Näin on tehtävä vaikka en alan termejä haluaisikaan liiaksi viljellä.

Käyttäjän Mikko kuva
Mikko Rindell
/ 08.11.2011

Google julkaisi eilen Google+ -palvelustaan osion, jossa nyt myös yritykset ja yhteisöt voivat verkottua asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Palvelussa yritysten on mahdollista hyödyntää samoja ominaisuuksia kuin yksityiskäyttäjien tähän mennessä.

Käyttäjän Mikko kuva
Mikko Rindell
/ 26.05.2011

Mietimme Tatamilla kevään aikana, miten hakukonenäkyvyyden tärkeyttä ja hyötyjä voisi tehdä yrityksissä paremmin ymmärretyksi. Näiden pohdintojen pohjalta syntyi Tatami Hakukoneaudit -palvelu. Hakukoneaudit selvittää verkkosivuston nykytilan; kuinka kilpailukykyinen verkkosivu on ja miten siitä voidaan saada vielä enemmän irti.

Artikkelin aiheet: Hakukoneaudit, Hakukoneoptimointi, Mikko
Subscribe to Hakukoneoptimointi