marraskuu 2011

Käyttäjän Mikko kuva
Mikko Rindell / 29.11.2011

Saimme reilu viikko takaperin puhelun koskien mahdollisuutta osallistua Lontoossa järjestettyyn Google Engage –tapahtumaan. Aikataulu oli tosiaan kiireinen, koska tapahtuman alkuun oli tuolla hetkellä alle viikko. Pikaisen puhelinrumban jälkeen oli nopeasti selvillä, että Joonaksen ja Timon ei ollut enää mahdollista järjestää aikaa kalentereistaan. Itsellä tämä kuitenkin vielä onnistui aikataulujen uudelleenjärjestelyn jälkeen. Olihan meidän tartuttava tällaiseen tilaisuuteen!

Artikkelin aiheet: Google, Google Plus, Google-mainonta, Mikko
Käyttäjän Mikko kuva
Mikko Rindell / 23.11.2011

Tämän päivän Hyvät verkkosivut –sarjan kirjoituksen aiheet painottuvat tekniikkaan. Sekä XML-sivustokartat että 301-uudelleenohjaukset ovat asioita, joista jokaisen verkkosivuista vastaavan henkilön tulisi olla tätä nykyä selvillä. Käytännössä tämä on siis koodarin heiniä, mutta myös yrityksen verkkomainonnasta vastaavan henkilön on syytä olla näistä tietoinen.

Käyttäjän Timo kuva
Timo Humalamäki / 22.11.2011

Sivuston otsikoinneilla ja kuvauksilla tarkoitetaan <title>  (myöh. otsikko) ja <description> (myöh. kuvaus)- tageja. Nämä tulevat sivuston lähdekoodiin, eivätkä siis näy sivustolla lukijalle. Hakukoneille ja tiedonhakijoille näillä on kuitenkin suuri merkitys.

Artikkelin aiheet: hyvät verkkosivut
Käyttäjän Timo kuva
Timo Humalamäki / 21.11.2011

Tatami etsii huipputyyppiä tiiminsä vahvistukseksi. Tarvitsemme lisäresurssia verkkosivujen teknisessä suunnittelussa ja toteuttamisessa. Tulet työssäsi kehittämään asiakkaille räätälöityjä verkkosivuratkaisuja, joiden suunnittelu lähtee aina asiakkaan tarpeiden kartoittamisesta.

Hakemamme osaaja hallitsee yleisimmät ohjelmointikielet sekä omaa kokemusta käytetyimmistä julkaisujärjestelmistä. Tietämys teknisestä hakukoneoptimoinnista katsotaan eduksi, muttei ole välttämättömyys. 

Artikkelin aiheet: Rekry, Timo
Käyttäjän Joonas kuva
Joonas Rinne / 18.11.2011

Sisällön hakukoneoptimoinnilla (eng. On-Page Optimization) tarkoitetaan yksittäisellä sivulla tehtäviä optimointitoimenpiteitä, joilla parannetaan optimoitavan avainsanan sijoittelua sisältöön ja muihin tärkeisiin elementteihin. Vaikkei on-page optimointi ole ehkä aikaavievin optimoinnin osa-alue, aiheuttaa se usein harmaita hiuksia varsinkin kokemattomimmille sisällöntuottajille. Osittain tästä johtuen kasasin muutaman tärkeän kohdan sisällöntuottajan muistioksi.

Käyttäjän Mikko kuva
Mikko Rindell / 17.11.2011

Verkkosivun ei voi sanoa olevan hyvä ilman kävijöitä. Sanotaankin, että verkkosivun testaavat sen kävijät. Verkkosivun omistajan mielipiteellä sivustosta ei täten ole kovinkaan paljon merkitystä.

Miten sitten saatte verkkosivustollenne kävijöitä? Ensimmäinen toimenpide on varmistaa verkkosivustonne löydettävyys. Tämän blogisarjan ensimmäinen osa käsittelee juuri tätä. Sivuston löydettävyyden osaa tänä päivänä lähes jokainen yhdistää Googleen.

Käyttäjän Mikko kuva
Mikko Rindell / 16.11.2011

Verkkosivun ”omistaminen” ei nykyään enää riitä, vaan yhtä tärkeitä asioita varsinaisen sivuston rinnalla ovat hakukoneomarkkinointi, sosiaalisen median hyödyntäminen, blogaaminen, sisältö eri muodoissaan, laskeutumissivut ja kävijöiden aktivointi. Kun nämä asiat on huomioitu ja suunniteltu tukemaan yrityksen liiketoimintaa, tavoitatte verkkosivuston kautta enemmän liidejä ja kasvatatte myyntiä.

Artikkelin aiheet: hyvät verkkosivut, Mikko, verkkosivut
Käyttäjän Timo kuva
Timo Humalamäki / 14.11.2011

Näin maanantain kunniaksi halusin tarjota lukijoille tietoa hieman kevyemmässä muodossa. Nämä maanantait ovat jokaiselle niitä kaikkein kiireisimpiä päiviä,  joten tilaus kuului: jotain nopeaa, mutta hyödyllistä. Tämä Search Engine Land:in video on hyvä esitys etenkin niille, jotka eivät ole aiemmin hakukoneoptimointiin perehtyneet. Sijoita reilu kolme minuuttia ja saat nopeasti käsityksen hakukoneoptimoinnista.

Artikkelin aiheet: Hakukoneoptimointi, Timo
Käyttäjän Mikko kuva
Mikko Rindell / 11.11.2011

Inbound-markkinointi liitetään nykyään käsitteenä vahvasti verkkoon, mutta sen juuret ovat vahvasti offline-maailmassa. Näin perjantain kunniaksi tuon hieman kevyemmän esimerkin hyvin toteutetusta toimenpiteestä, jolla minusta tuli jo lähes asiakas eräälle yrittäjälle:

Artikkelin aiheet: Inbound-markkinointi, Mikko
Käyttäjän Joonas kuva
Joonas Rinne / 10.11.2011

Verkkomainonnan kasvaessa on myös konversio-optimoinnin tarve yrityksissä lisääntynyt. Monille vielä kohtuullisen vieraassa digimarkkinoinnin ympäristössä uudet palvelut ja termit sekä niiden hyödyt menevät kuitenkin usein vielä sekaisin. Tällä kertaa pyrinkin avaamaan hivenen konversio-optimoinnin hyötyjä ja käytäntöjä.

Ennen syventymistä nostan kuitenkin palvelun ymmärtämisen kannalta kaksi tärkeää käsitettä. Näin on tehtävä vaikka en alan termejä haluaisikaan liiaksi viljellä.

Käyttäjän Mikko kuva
Mikko Rindell / 08.11.2011

Google julkaisi eilen Google+ -palvelustaan osion, jossa nyt myös yritykset ja yhteisöt voivat verkottua asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Palvelussa yritysten on mahdollista hyödyntää samoja ominaisuuksia kuin yksityiskäyttäjien tähän mennessä.

Käyttäjän Mikko kuva
Mikko Rindell / 07.11.2011

Törmäsin lokakuun alkupuolella Vassisen Rikun blogipäivitykseen, jossa hän tarjoutui lähettämään uuden kirjansa ilmaiseksi niille, jotka vastapalveluksena kirjoittaisivat kirjasta arvostelun blogiinsa. Lähetin Rikulle sähköpostia. Hän teki minkä lupasi, kirja löytyi postilaatikostani viime viikolla. Oman lupaukseni täytän tässä.

Artikkelin aiheet: Markkinointi, Mikko, sisältö
Käyttäjän Timo kuva
Timo Humalamäki / 03.11.2011

Päätin kirjoittaa lyhyen postauksen harhaluuloista, joihin olen viimeaikoina törmännyt jutellessani asiakkaiden kanssa. Lyhyestä virsi kaunis, joten suoraan asiaan:

1. Verkkosivut vievät asiakkaani kauemmas yrityksestäni ja antavat kasvottoman kuvan

Tähän törmään usein. Ajatellaan, että verkkosivuille tuotava hyvä sisältö ja arvokas tieto lopettaa puhelimen pirinän. Näin ei tietenkään asia ole. Verkkosivujen tavoitteena on tuoda asiakas yritystäsi lähemmäs. Asiakkaan luottamus voitetaan antamalla hänelle tietoa, jota hän ei muualta ole saanut.

Artikkelin aiheet: Google, hakukoneet, sisältö, Timo, verkkosivut