Hakukonemarkkinointi Venäjällä

Venäjällä Internetin käyttäjät eivät ole yhtä hakukoneuskollisia kuin suomalaiset. Lähes jokainen venäläinen internetin käyttäjä hyödyntää aktiivisesti useampaa kuin yhtä hakukonetta. Useampien hakukoneiden aktiivinen käyttö asettaa haasteita hakukonemarkkinoinnille, sillä markkinointi ainoastaan yhdessä hakukoneessa ei aina riitä. Useampien hakukoneiden hyödyntäminen kampanjoinnissa ei kuitenkaan tarkoita markkinointibudjettien paisumista, sillä samoja avainsanalistoja ja tekstimainoksia voidaan käyttää useissa hakukoneissa.

Yandex on selkeästi Venäjän käytetyin hakukone yli 50 prosentin markkinaosuudella.

Hakukonemarkkinoinnista Venäjällä

Vaikka Venäjällä onkin prosentuaalisesti vielä melko vähän netin käyttäjiä, on heitä määrällisesti kymmeniä miljoonia. Tästä johtuen tulee markkinoinnin kohdentamiseen kiinnittää erityistä huomiota.

Venäjällä on noin 38 miljoonaa aktiivista hakukoneiden käyttäjää. Jos saatte hakukonemarkkinointikampanjan avulla Suomessa joitakin tuhansia kävijöitä on kävijävolyymi Venäjällä todennäköisesti kymmenkertainen, samoin myös kannattamattomien avainsanojen kustannus.

Maantieteellinen kohdentaminen

Hakukonekampanjoita voidaan myös Yandexissa ja Ramblerissa rajata maantieteellisesti. Mikäli kohderyhmänne sijaitsee esimerkiksi Moskovan tai Pietarin talousalueella voidaan kaikki markkinointiresurssit kohdentaa ainoastaan kyseisille markkina-alueille.

Moskovan talousalueella on 5,8 miljoonaa aktiivista internetin käyttäjää, joka vastaa 61 prosenttia alueen väestöstä.

Joonas Rinne

Käyttäjän Joonas kuva

Joonas vastaa Tatamilla toimitusjohtajan tittelin velvoittamien tehtävien lisäksi asiakkaiden verkkoliiketoiminnan kehittämisestä. Joonaksen kiinnostuksen kohteita ovat erityisesti erilaiset digitaalisen markkinoinnin järjestelmät sekä markkinoinnin tuloksellisuuden seuranta ja optimointi.

Joonas on saavuttanut Google AdWords Professionals -hyväksynnän, ja tuntee lisäksi Venäjän hakukonekentän – erityisesti markkinajohtaja Yandexin tarjoamat mahdollisuudet

Kommentit